Penne arrabiata

Baví vás italská kuchyně? Zkuste tyto klasické pikantní těstoviny s rajčatovou omáčkou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    653 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2731 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    96,4 g

    110 %

    96 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    19,1 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    19,8 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričku očistíme a nasekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky.
  2. Do pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli, česnek, chilli papričku a slaninu. Pak přilijeme rajčata a přidáme sůl a pepř. Omáčku krátce povaříme.
  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Přidáme je do omáčky a prohřejeme je v ní. Nakonec vmícháme petrželku a těstoviny dle potřeby dochutíme.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.