Pečený pstruh s kapary a chlebovými krutóny

Báječný recept na pečeného pstruha.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1164 KCal

    53 %

    48 %

  • Energie

    4868 KJ

    53 %

    48 %

  • Sacharidy

    42,1 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    79,8 g

    127 %

    117 %

  • Tuky

    74,7 g

    115 %

    107 %

  • nasycené

    25,5 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ryby očistíme a nasolíme. Lehce je poprášíme moukou a opečeme je na rozehřáté směsi 50 g másla a oleje. Pak je přendáme do pekáčku a v troubě je při 170 °C necháme asi 10 minut dojít.
  2. Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a na zbylém másle zvolna opečeme dozlatova. Citrusy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátky překrájíme na menší kousky.
  3. V pánvi necháme rozpustit cukr a přimícháme k němu pokrájené citrusy a kapary. Směs krátce povaříme a odstavíme ji.
  4. Ryby rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme trochou citrusové omáčky a posypeme krutónky.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.