Pečený pstruh na zelenině s dýní

Chutné jídlo, které je plné zdravých živin.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Na dozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    685 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2867 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    69,8 g

    111 %

    103 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pstruha omyjeme a na kůži uděláme několik mělkých zářezů. Poté ho ze všech stran osolíme a do dutiny břišní vložíme snítku tymiánu.
  2. Dýni nakrájíme na kousky, stejně tak i cuketu a cibuli. Zeleninu smícháme v míse se stroužky česneku, trochou oleje a osolíme.
  3. Připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku a položíme k ní rybu, jarní cibulky a vše opepříme. Pečeme při 220 °C asi 20 minut. Hotovou rybu se zeleninou posypeme semínky a zakapeme citronem.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.