Pečený pstruh na zelenině s dýní
Chutné jídlo, které je plné zdravých živin.
Postup
- Pstruha omyjeme a na kůži uděláme několik mělkých zářezů. Poté ho ze všech stran osolíme a do dutiny břišní vložíme snítku tymiánu.
- Dýni nakrájíme na kousky, stejně tak i cuketu a cibuli. Zeleninu smícháme v míse se stroužky česneku, trochou oleje a osolíme.
- Připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku a položíme k ní rybu, jarní cibulky a vše opepříme. Pečeme při 220 °C asi 20 minut. Hotovou rybu se zeleninou posypeme semínky a zakapeme citronem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
685 KCal
31 %
29 %
-
Energie
2867 KJ
31 %
29 %
-
Sacharidy
18,3 g
21 %
18 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
69,8 g
111 %
103 %
-
Tuky
37,4 g
58 %
53 %
-
nasycené
8,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA