Pečený pstruh na zelenině s dýní

Chutné jídlo, které je plné zdravých živin.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Na dozdobení:

Postup

  1. Pstruha omyjeme a na kůži uděláme několik mělkých zářezů. Poté ho ze všech stran osolíme a do dutiny břišní vložíme snítku tymiánu.
  2. Dýni nakrájíme na kousky, stejně tak i cuketu a cibuli. Zeleninu smícháme v míse se stroužky česneku, trochou oleje a osolíme.
  3. Připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku a položíme k ní rybu, jarní cibulky a vše opepříme. Pečeme při 220 °C asi 20 minut. Hotovou rybu se zeleninou posypeme semínky a zakapeme citronem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    685 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2867 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    69,8 g

    111 %

    103 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.