Pečený lilek

Jemná chuť plná mnoha vitamínů a prospěšných látek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    179 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    751 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    9,8 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    15,0 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky omyjeme a osušíme. Ostrým nožem nakrojíme asi 1 cm silné řezy. Dokrojíme pouze do poloviny lilku a rozhrneme tak, aby se mezi ně vešla náplň.
  2. Lilky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme oreganem.
  3. Papriku omyjeme a nakrájíme na proužky. Do zářezů vložíme stočený plátek sýra, šunky a proužek papriky. Povrch přelijeme bylinkovým pestem.
  4. Pekáček vymažeme olejem, vložíme do něj lilky a posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Upečený lilek zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.