Pečené kuře se zimní zeleninou
Chuť tohoto pokrmu vás dostane do rauše.
Postup
- Kuře očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky potřeme solí a pepřem a zvolna ze všech stran opečeme na oleji na pánvi.
- Kuře rozložíme do pekáčku. Ve výpeku na pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou slaninu a pak ji přidáme do pekáčku. Kuře posypeme kmínem, podlijeme pivem, přiklopíme a v troubě při 190 °C asi 20 minut podusíme. Dle potřeby přiléváme vývar.
- Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na silnější kolečka, kořenovou zeleninu na delší špalíčky. Kapustičky necháme vcelku.
- Kuře odklopíme. Přidáme k němu zeleninu a dle potřeby přilijeme vývar. Pečeme ho, dokud nezezlátne a zelenina nezměkne.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
773 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3235 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
12,8 g
15 %
13 %
-
Vláknina
7,0 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
50,8 g
81 %
75 %
-
Tuky
54,2 g
83 %
77 %
-
nasycené
16,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA