Pečené kuře se zimní zeleninou

Chuť tohoto pokrmu vás dostane do rauše.

Obtížnost

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kuře očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky potřeme solí a pepřem a zvolna ze všech stran opečeme na oleji na pánvi.
  2. Kuře rozložíme do pekáčku. Ve výpeku na pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou slaninu a pak ji přidáme do pekáčku. Kuře posypeme kmínem, podlijeme pivem, přiklopíme a v troubě při 190 °C asi 20 minut podusíme. Dle potřeby přiléváme vývar.
  3. Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na silnější kolečka, kořenovou zeleninu na delší špalíčky. Kapustičky necháme vcelku.
  4. Kuře odklopíme. Přidáme k němu zeleninu a dle potřeby přilijeme vývar. Pečeme ho, dokud nezezlátne a zelenina nezměkne.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    773 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3235 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    12,8 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    50,8 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    54,2 g

    83 %

    77 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.