Pečené kuře se zimní zeleninou

Chuť tohoto pokrmu vás dostane do rauše.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    773 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3235 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    12,8 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    50,8 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    54,2 g

    83 %

    77 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře očistíme a rozporcujeme. Jednotlivé kousky potřeme solí a pepřem a zvolna ze všech stran opečeme na oleji na pánvi.
  2. Kuře rozložíme do pekáčku. Ve výpeku na pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou slaninu a pak ji přidáme do pekáčku. Kuře posypeme kmínem, podlijeme pivem, přiklopíme a v troubě při 190 °C asi 20 minut podusíme. Dle potřeby přiléváme vývar.
  3. Zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na silnější kolečka, kořenovou zeleninu na delší špalíčky. Kapustičky necháme vcelku.
  4. Kuře odklopíme. Přidáme k němu zeleninu a dle potřeby přilijeme vývar. Pečeme ho, dokud nezezlátne a zelenina nezměkne.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.