Pečená krkovička „ježek“

Připravte své návštěvě úžasně jemnou krkovičku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 120 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1388 KCal

    63 %

    58 %

  • Energie

    5809 KJ

    63 %

    58 %

  • Sacharidy

    4,5 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    108,5 g

    172 %

    159 %

  • Tuky

    102,7 g

    158 %

    147 %

  • nasycené

    28,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nařízneme tak, aby nám vznikl „ježek“. Pozor, plátky nedokrajujeme až do konce. Maso ochutíme solí a pepřem.
  2. Suroviny na marinádu smícháme v míse. Pak maso marinádou hojně potřeme, především v zářezech, zabalíme ho do fólie a necháme uležet v chladničce. Ideálně přes noc.
  3. Po odležení maso vybalíme z fólie a do každého zářezu vložíme plátky uzeného masa, sýru a žampionů. Maso můžeme zpevnit špejlemi.
  4. „Ježka“ zabalíme do alobalu, aby se maso nevysušilo a pečeme při 200 °C asi hodinu a půl. Pak alobal otevřeme, případně podlijeme trochou vody a pečeme ještě cca 20 minut, aby maso získalo křupavou kůrku.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.

Pečená jehněčí kýta s rozinkami

K obědu si udělejte pečené jehněčí maso s rozinkami.