Paštikový věnec
Naservírujte přátelům takto krásně vypadající a chutnou paštiku.
Postup
- Drůbeží játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Oloupené cibule nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova jatýrka s cibulí a pak přidáme mleté vepřové maso. Dusíme asi 30 minut, přičemž směs mírně podléváme vínem a vývarem. Dochutíme solí, pepřem a paštikovým kořením. Můžeme ochutit i nasekanými lístečky čerstvého tymiánu.
- Paštikovou formu ve tvaru věnce vyložíme plátky anglické slaniny. Podušenou směs masa rozmixujeme na pastu a pak vlijeme do formy. Povrch uhladíme stěrkou a dáme chladit na asi 10 hodin.
- Vychlazenou paštiku vyklopíme z formy, nakrájíme na porce a ozdobíme podle své fantazie. Podáváme s pečivem či čerstvým chlebem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
411 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1721 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
6,0 g
7 %
6 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
29,4 g
47 %
43 %
-
Tuky
28,0 g
43 %
40 %
-
nasycené
6,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Pivní závin
Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.
Králičí paštika
Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.