Paštikový věnec

Naservírujte přátelům takto krásně vypadající a chutnou paštiku.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Drůbeží játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Oloupené cibule nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova jatýrka s cibulí a pak přidáme mleté vepřové maso. Dusíme asi 30 minut, přičemž směs mírně podléváme vínem a vývarem. Dochutíme solí, pepřem a paštikovým kořením. Můžeme ochutit i nasekanými lístečky čerstvého tymiánu.
  2. Paštikovou formu ve tvaru věnce vyložíme plátky anglické slaniny. Podušenou směs masa rozmixujeme na pastu a pak vlijeme do formy. Povrch uhladíme stěrkou a dáme chladit na asi 10 hodin.
  3. Vychlazenou paštiku vyklopíme z formy, nakrájíme na porce a ozdobíme podle své fantazie. Podáváme s pečivem či čerstvým chlebem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    411 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1721 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    6,0 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    29,4 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.