Ingredience
Postup
- Drůbeží játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Oloupené cibule nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova jatýrka s cibulí a pak přidáme mleté vepřové maso. Dusíme asi 30 minut, přičemž směs mírně podléváme vínem a vývarem. Dochutíme solí, pepřem a paštikovým kořením. Můžeme ochutit i nasekanými lístečky čerstvého tymiánu.
- Paštikovou formu ve tvaru věnce vyložíme plátky anglické slaniny. Podušenou směs masa rozmixujeme na pastu a pak vlijeme do formy. Povrch uhladíme stěrkou a dáme chladit na asi 10 hodin.
- Vychlazenou paštiku vyklopíme z formy, nakrájíme na porce a ozdobíme podle své fantazie. Podáváme s pečivem či čerstvým chlebem.