Pařížské kostky

Kombinace višní a čokolády je neodolatelná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

15 PORCE +

Náplň :

Na ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    379 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1584 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    34,0 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    6,4 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhé pěny. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Obě hmoty spojíme tak, že žloutky nadlehčíme malou částí bílkového sněhu a pak žloutkovou hmotu vmícháme do bílků. Dále velice zlehka vmícháme směs mouky a kakaa. Nakonec přilijeme olej a těsto mícháme tak dlouho, až se začne na povrchu lesknout.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané obdélníkové formy a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Hotový korpus necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme.
  3. Nejlépe den před přípravou řezů si uvaříme čokoládový krém. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr a na kousky nakrájený 100% tuk. Promícháme a přivedeme k varu. Do vroucí směsi zamícháme kakao a dobře provaříme. Provařený krém sejmeme z plotny a za stálého míchání přidáme nastrouhanou čokoládu. Dobře promícháme a necháme vychladnout do druhého dne.
  4. Korpus prokrojíme na dvě poloviny. Vychlazený čokoládový krém vyšleháme. Spodní díl korpusu potřeme krémem, rozložíme na něj okapané višně a naneseme další vrstvu krému. Překryjeme druhou část korpusu a necháme vychladit. Po vychlazení potřeme zbylým krémem, nakrájíme na kostky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.