Ingredience
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s polovinou cukru do tuhé pěny. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Obě hmoty spojíme tak, že žloutky nadlehčíme malou částí bílkového sněhu a pak žloutkovou hmotu vmícháme do bílků. Dále velice zlehka vmícháme směs mouky a kakaa. Nakonec přilijeme olej a těsto mícháme tak dlouho, až se začne na povrchu lesknout.
- Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané obdélníkové formy a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Hotový korpus necháme mírně vychladnout a pak vyklopíme.
- Nejlépe den před přípravou řezů si uvaříme čokoládový krém. Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr a na kousky nakrájený 100% tuk. Promícháme a přivedeme k varu. Do vroucí směsi zamícháme kakao a dobře provaříme. Provařený krém sejmeme z plotny a za stálého míchání přidáme nastrouhanou čokoládu. Dobře promícháme a necháme vychladnout do druhého dne.
- Korpus prokrojíme na dvě poloviny. Vychlazený čokoládový krém vyšleháme. Spodní díl korpusu potřeme krémem, rozložíme na něj okapané višně a naneseme další vrstvu krému. Překryjeme druhou část korpusu a necháme vychladit. Po vychlazení potřeme zbylým krémem, nakrájíme na kostky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým ovocem.