Ingredience
Postup
- Mléko prošleháme s vejci a solí. Pak zapracujeme prosátou hladkou mouku a nakonec přidáme do těstíčka rozpuštěné máslo a likér. Necháme odpočinout cca 30 minut.
- V pánvi rozehřejeme trošku oleje a postupně smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova.
- Pomerančovou a citronovou šťávu nalijeme do hrnce, promícháme s cukrem a povaříme asi 5 minut. Mezitím oloupeme pomeranče a rozkrájíme je na kolečka. Vložíme je do vroucího nálevu, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- Do hrnce nebo hluboké pánve dáme lžičku másla. Rozehřejeme ho a přilijeme pomerančovou omáčku. Přivedeme ji k varu a pak do ní vložíme palačinky. Prohřejeme je a podáváme s plátky pomerančů.