Palačinky Crepe Suzette
Ikonickými francouzskými palačinkami s pomerančovou omáčkou si můžete vylepšit jakékoli volné ráno...třeba jen ve dvou. Poradíme vám, jak je připravit krok za krokem.
Vaření 30 min
bez odpočinutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
582 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2437 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
57,3 g
65 %
57 %
-
Vláknina
5,2 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
9,8 g
16 %
14 %
-
Tuky
30,4 g
47 %
43 %
-
nasycené
14,6 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do mísy prosejeme mouku. Přidáme lžíci cukru, kůru z 1 pomeranče, vejce, 1 lžíci oleje, špetku soli a 2 lžíce mléka.
- Suroviny prošleháme na husté těstíčko a pak vlijeme zbylé mléko. Dobře vyšleháme a těsto necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout.
- Z pomeranče odkrájíme kůru i s bílou dužinou. Pomeranč rozkrojíme na polovinu a nakrájíme z něj kousky.
- Pánev na paličky necháme rozehřát, potřeme slabou vrstvou oleje a nalijeme sběračku těsta. Krouživými pohyby rozlijeme po celé ploše pánve a postupně pečeme palačinky z obou stran.
- V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a necháme pozvolna zkaramelizovat. Pak přidáme pomerančovou šťávu a zbylou kůru. Provaříme a nakonec přidáme likér.
- Palačinky namočíme v omáčce a složíme do šátečků. Podáváme s kousky čerstvého pomeranče a zdobíme kandovanou kůrou.