Ovocný salát

Doplňte vitamíny pomocí ovocného salátku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na sirup:

Na salát:

Podle chuti:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    363 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1518 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    34,8 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    12,7 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V malém kastrůlku svaříme 100 ml vody s cukrem a citronovou šťávou na hustý sirup. Jahody a maliny propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  2. Melouny zbavíme kůry a semínek. Dužinu nakrájíme na menší kousky, přendáme je do mísy a opatrně promícháme se sirupem.
  3. Do misek střídavě navrstvíme kousky melounů, jahod a maliny a přelijeme sirupem, který zbyl v míse po melounech. Ozdobíme mátou. Podle chuti můžeme podávat s mascarpone, prošlehaným se lžičkou cukru.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát kytice heřmánku

Ozdobte salát podle vaší fantazie.

Rybí salát na opékaných bramborách

Hledáte recept na přípravu rybího masa? Tento si oblíbíte.

Salát z hnědé rýže a fenyklu

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z červených brambor

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.