Ostré orecchiette s feferonkou
Jednoduchá a rychlá příprava, dokonale sladěné chutě a skvělá večeře ve dvou. Věděli jste, že feferonka je vlastně afrodiziakum?
Postup
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus, podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
- Brokolici rozdělíme na růžičky, v osolené vodě je asi 3-4 minuty blanšírujeme a vyjmeme. Ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratila barvu.
- Česnek oloupeme, chilli papričky zbavíme semínek a oboje nakrájíme nadrobno. Rukolu omyjeme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm česnek s chilli papričkou. Přidáme uvařené těstoviny, rukolu a brokolici, vše zalijeme vínem, prohřejeme, okořeníme solí, pepřem a promícháme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
465 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1944 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
59,0 g
67 %
59 %
-
Vláknina
9,2 g
31 %
31 %
-
Bílkoviny
14,7 g
23 %
22 %
-
Tuky
16,2 g
25 %
23 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...