Ingredience
Postup
- Do mělké mísy dáme cukr, mouku, oříšky, skořici a špetku soli. Přidáme změklý tuk a vejce a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do folie a dáme do lednice odpočinout.
- Těsto rozválíme na 1-2 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka, klademe je na lehce vymazaný plech a pečeme při 160 °C dorůžova. Po upečení je přendáme na rovnou desku vychladnout. Pak je uskladníme v uzavíratelné dóze nebo cukrářské krabici, aby se rozležely.
- Dokončení: V kastrůlku smícháme mléko s likérem, ořechy, škrobovou moučkou a vaříme do zhoustnutí. Po uvaření necháme vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme a postupně do něj přidáváme vychladlý základ.
- V misce třeme bílek s dobře prosátým moučkovým cukrem a citronovou šťávou asi 20 minut do husté hladké polevy. Upečená srdíčka slepíme krémem a přelijeme citronovou polevou. Zdobíme kandovanou kůrou a pak necháme polevu dobře zaschnout.