Ořechová srdíčka

Vyjádřete lásku skrze ořechová srdíčka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

Ingredience

35 PORCE +

Krém:

Poleva:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    147 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    614 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    15,8 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,7 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mělké mísy dáme cukr, mouku, oříšky, skořici a špetku soli. Přidáme změklý tuk a vejce a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do folie a dáme do lednice odpočinout.
  2. Těsto rozválíme na 1-2 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka, klademe je na lehce vymazaný plech a pečeme při 160 °C dorůžova. Po upečení je přendáme na rovnou desku vychladnout. Pak je uskladníme v uzavíratelné dóze nebo cukrářské krabici, aby se rozležely.
  3. Dokončení: V kastrůlku smícháme mléko s likérem, ořechy, škrobovou moučkou a vaříme do zhoustnutí. Po uvaření necháme vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme a postupně do něj přidáváme vychladlý základ.
  4. V misce třeme bílek s dobře prosátým moučkovým cukrem a citronovou šťávou asi 20 minut do husté hladké polevy. Upečená srdíčka slepíme krémem a přelijeme citronovou polevou. Zdobíme kandovanou kůrou a pak necháme polevu dobře zaschnout.
Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.