Opilý Izidor

Překvapte rodinu tímto chutným dezertem.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

40 PORCE +

Korpus:

Náplň ořechová:

Poleva čokoládová:

Postup

  1. Máslo utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme kakao, najemno nastrouhané ořechy a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.
  2. Hotové těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu.
  3. Ořechy nastrouháme najemno, smícháme s cukrem a rumem. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus.
  4. Žloutky vyšleháme nad horkou vodní lázní s cukrem do husté pěny. Odstavíme, přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme máslo nakrájené na malé kousky a utřeme na hladkou polevu.
  5. Polevu rozetřeme na povrch ořechové náplně a uložíme do chladničky asi na 4 hodiny ztuhnout. Poté nakrájíme na kostičky 3 x 3 cm a ozdobíme kouskem vlašského ořechu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    201 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    842 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    13,8 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    14,4 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...