Opilé ovoce

Kompot, který vás nenechá střízlivými.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis na 4 sklenicie (á 450 ml):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    899 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3760 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    142,5 g

    162 %

    142 %

  • Vláknina

    12,5 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ovoce očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Připravíme si vyvařenou velkou sklenici, ovoce do ní navrstvíme a zasypeme cukrem. Nakonec zalijeme rumem.
  2. Ovoce do sklenice můžeme přidávat postupně podle času jeho dozrávání. Ovoce necháme v rumovém nálevu naložené nejméně dva měsíce.
  3. Když přidáme další druh ovoce, sklenici vždy dobře uzavřeme a protřepeme. Uchováváme v chladu při 15 °C nebo v chladničce.
  4. Ovoce nabíráme vždy čistou naběračkou. Můžeme podávat jako kompot nebo například ke zmrzlině, palačinkám nebo lívancům.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.