Okurková polévka s mátou
V horkých letních dnech se hodí polévka, která vás ochladí. Vyzkoušejte tuto z jablek a okurek ovoněnou svěží mátou.
Vaření 25 min
bez chlazení
Postup
- Jablka a okurky oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a společně s okurkami je nakrájíme na kostičky.
- Pokrájená jablka a okurky rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a větší část máty a znovu promixujeme. Ochutíme solí, pepřem a trochou cukru a necháme vychladit.
- Hotovou polévku rozdělíme do misek. Zbylou polovinu okurky dobře omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Polévku podáváme ozdobenou nudličkami okurky a zbylou mátou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
161 KCal
7 %
7 %
-
Energie
674 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
21,9 g
25 %
22 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
3,1 g
5 %
5 %
-
Tuky
7,2 g
11 %
10 %
-
nasycené
4,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA