Okurková polévka s mátou

V horkých letních dnech se hodí polévka, která vás ochladí. Vyzkoušejte tuto z jablek a okurek ovoněnou svěží mátou.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Jablka a okurky oloupeme. Jablka zbavíme jádřinců a společně s okurkami je nakrájíme na kostičky.
  2. Pokrájená jablka a okurky rozmixujeme dohladka. Pak vmícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a větší část máty a znovu promixujeme. Ochutíme solí, pepřem a trochou cukru a necháme vychladit.
  3. Hotovou polévku rozdělíme do misek. Zbylou polovinu okurky dobře omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Polévku podáváme ozdobenou nudličkami okurky a zbylou mátou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    161 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    674 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.