Obrácený paprikový koláč

Není to pizza, ale trochu to tak vypadá. Obrácený slaný koláč můžete podávat jako večeři, nebo třeba coby pochoutku k vínu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez pečení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    590 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2468 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    47,0 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    40,6 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na cca 1 cm silná kolečka. Česnek oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme papriky. Osolíme je, opepříme a restujeme cca 5 minut. Přidáme česnek, ocet a med. Paprikové kroužky necháme krátce karamelizovat a pak je vyskládáme do koláčové formy (o průměru cca 26 cm) vyložené pečicím papírem.
  3. Papriky posypeme nasekanými omytými lístky rozmarýnu. Poté na ně rozložíme rovnoměrně kapary a olivy.
  4. Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na kulatý plát o průměru koláčové formy a položíme ho přes papriky. Okraje těsta zahneme do formy a na více místech ho propícháme vidličkou.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut dozlatohněda. Koláč vyjmeme z trouby. Na formu položíme talíř a koláč vyklopíme (pozor na horkou tekutinu). Podáváme ho teplý.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.