Obalovaný květák pečený v troubě

Zkuste si připravit tuto odlehčenou verzi klasického smaženého květáku a podávejte ho s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    348 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1456 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    18,0 g

    29 %

    26 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky (větší kusy rozkrojíme na čtvrtiny) a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Znovu přivedeme k varu, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté květák scedíme a necháme okapat.
  2. Rohlíky nakrájíme ostrým nožem na kostky a dáme do sekacího strojku. Přidáme nastrouhaný sýr a společně rozsekáme na jemnou drť. (Pokud nemáme dostatečně velkou nádobu sekacího strojku, pečivo se sýrem rozsekáme postupně po menších částech.)
  3. V misce rozšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem. Hladkou mouku a čerstvou strouhanku nasypeme odděleně do mělkých mís. Růžičky květáku obalíme postupně v mouce, vaječné směsi a nakonec v drti.
  4. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj obalený květák, pomocí štětce ho potřeme opatrně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 40 minut dozlatova. V polovině pečení květák obrátíme. Obalovaný květák podáváme např. s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.