Ingredience
Postup
- Květák očistíme, rozebereme na růžičky (větší kusy rozkrojíme na čtvrtiny) a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Znovu přivedeme k varu, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté květák scedíme a necháme okapat.
- Rohlíky nakrájíme ostrým nožem na kostky a dáme do sekacího strojku. Přidáme nastrouhaný sýr a společně rozsekáme na jemnou drť. (Pokud nemáme dostatečně velkou nádobu sekacího strojku, pečivo se sýrem rozsekáme postupně po menších částech.)
- V misce rozšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem. Hladkou mouku a čerstvou strouhanku nasypeme odděleně do mělkých mís. Růžičky květáku obalíme postupně v mouce, vaječné směsi a nakonec v drti.
- Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj obalený květák, pomocí štětce ho potřeme opatrně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 40 minut dozlatova. V polovině pečení květák obrátíme. Obalovaný květák podáváme např. s vařenými bramborami a jogurtovým dipem.