Mrkvový krém s červenou řepou

Barevné krémové polévky jsou tím nejlepším, co si můžete v tomto sychravém ročním období dopřát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    353 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1476 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    25,0 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    10,1 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    22,1 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    8,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev a řepu oloupeme, 2/3 zeleniny nakrájíme na plátky a zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme cibuli, plátky mrkve a řepy, zalijeme vývarem, přidáme koření zabalené do plátěného sáčku, lžičku nastrouhané citronové kůry a vaříme doměkka.
  2. Kostičky zeleniny nasypeme do malého rendlíku s osolenou vroucí vodou, přivedeme k varu a uvaříme doměkka.
  3. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme koření a polévku rozmixujeme dohladka. Přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme, přidáme citronovou šťávu a cukr.
  4. Jednotlivé porce polévky posypeme kostičkami uvařené zeleniny, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme nakrájenou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.