Mrkvový krém s červenou řepou
Barevné krémové polévky jsou tím nejlepším, co si můžete v tomto sychravém ročním období dopřát.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
353 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1476 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
25,0 g
28 %
25 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
10,1 g
16 %
15 %
-
Tuky
22,1 g
34 %
32 %
-
nasycené
8,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mrkev a řepu oloupeme, 2/3 zeleniny nakrájíme na plátky a zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Na rozehřátém oleji krátce osmahneme cibuli, plátky mrkve a řepy, zalijeme vývarem, přidáme koření zabalené do plátěného sáčku, lžičku nastrouhané citronové kůry a vaříme doměkka.
- Kostičky zeleniny nasypeme do malého rendlíku s osolenou vroucí vodou, přivedeme k varu a uvaříme doměkka.
- Jakmile je zelenina měkká, vyndáme koření a polévku rozmixujeme dohladka. Přimícháme smetanu, podle chuti dosolíme, přidáme citronovou šťávu a cukr.
- Jednotlivé porce polévky posypeme kostičkami uvařené zeleniny, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme nakrájenou petrželkou.