Mléčná rýže s čokoládou

S kupovanou mléčnou rýží sice nemáte žádnou práci, stačí jen vzít lžičku a dát se do jídla. Ovšem pokud si připravíte domácí variantu, ocitnete se v docela jiné chuťové dimenzi.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    595 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2489 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    80,2 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    26,2 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    16,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. Dáme ji do kastrůlku a zalijeme 300 ml vody. Přidáme špetku soli a skořici a pozvolna vaříme. Když se voda téměř vyvaří, podlijeme rýži mlékem. Přidáme oba druhy cukru a opět pozvolna vaříme doměkka, až se všechno mléko vsákne do rýže.
  2. Pak rýži necháme vychladnout a vyndáme celý kousek skořice.
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a společně s nakrájenými kousky čokolády ji vmícháme do vychladlé rýže.
  4. Mléčnou rýži rozdělíme do misek a přelijeme brusinkovým kompotem. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.

Ztracená vejce se špenátem

Vydatná snídaně, která vás zasytí na delší dobu.

Sýrová omeleta plněná špenátem

Nastartujte ráno vydatnou snídaní.

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.