Mléčná rýže s čokoládou
S kupovanou mléčnou rýží sice nemáte žádnou práci, stačí jen vzít lžičku a dát se do jídla. Ovšem pokud si připravíte domácí variantu, ocitnete se v docela jiné chuťové dimenzi.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
595 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2489 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
80,2 g
91 %
80 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
7,7 g
12 %
11 %
-
Tuky
26,2 g
40 %
37 %
-
nasycené
16,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. Dáme ji do kastrůlku a zalijeme 300 ml vody. Přidáme špetku soli a skořici a pozvolna vaříme. Když se voda téměř vyvaří, podlijeme rýži mlékem. Přidáme oba druhy cukru a opět pozvolna vaříme doměkka, až se všechno mléko vsákne do rýže.
- Pak rýži necháme vychladnout a vyndáme celý kousek skořice.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a společně s nakrájenými kousky čokolády ji vmícháme do vychladlé rýže.
- Mléčnou rýži rozdělíme do misek a přelijeme brusinkovým kompotem. Ihned podáváme.