Ingredience
Postup
- Babaganouh: Lilek propícháme vidličkou. Dáme ho na plech, potřeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme při 220 °C asi 25 minut. Mezitím nakrájíme cibuli a rajčata na velmi drobné kostičky a utřeme oloupaný stroužek česneku. Pečený lilek oloupeme. Usekáme ho na drobné kostičky a smícháme s nakrájenými rajčaty a cibulkou. Přidáme nasekanou mátu a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Hummus: sterilovanou cizrnu slijeme z nálevu, propláchneme a necháme okapat. Česnek utřeme se špetkou soli. Cizrnu dáme do mixéru a přidáme utřený česnek. Začneme mixovat a postupně přilijeme 3-4 lžíce ledové vody. Množství upravíme tak, aby vznikla hustá kaše. Dochutíme solí. Hummus dáme do misky, uprostřed vytvoříme důlek a vlijeme do něj olej.
- Všechny ingredience na tahinu promícháme. Dáme ji do misky a posypeme sezamem.
- Meze (arabské chuťovky) podáváme s pita chlebem.