Melounovo-jablečné čatní

Čatní se v indické kuchyni využívá jako dip k masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

3 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1272 KCal

    58 %

    53 %

  • Energie

    5323 KJ

    58 %

    53 %

  • Sacharidy

    263,6 g

    300 %

    264 %

  • Vláknina

    20,5 g

    68 %

    68 %

  • Bílkoviny

    18,2 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dužinu melounu zbavíme semínek a nakrájíme na kostky 2,5x2,5 cm. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme nahrubo. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky. Všechny připravené přísady dáme do kastrolu, přisypeme hořčičná semínka, přilijeme ocet a promícháme.
  2. Směs přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme probublávat 20-25 minut, dokud ovoce nezměkne.
  3. Pak přidáme cukr a lžíci soli a za stálého míchání pomalu vaříme ještě asi hodinu, dokud se většina tekutiny neodpaří a směs nezhoustne.
  4. Čatní naplníme do horkých sklenic a dobře je uzavřeme. Uložíme alespoň na měsíc na chladné a temné místo.
Autor:

Podobné recepty

Slaný závin z tvarohového těsta

Upečte pro změnu slanou variantu štrúdlu.

Pikantní plněné hrušky s citronádou

Sladký předkrm, který musíte vyzkoušet.

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.