Ingredience
Postup
- Hladkou mouku prosejeme na vál. Za stálého mícháními svaříme v hrnci mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Prochladlou směs nalijeme do důlku v mouce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na 5 dílů, každý rozválíme na tenkou obdélníkovou placku, přeložíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme při 180 °C do růžova (asi 6 až 7 minut).
- Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vlijeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu. Vymícháme hladký krém. Vychladlé placky po stranách seřízneme na stejnou velikost a potřeme je krémem.
- Placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet. Hotový medovník rozkrojíme na pruhy, které potřeme trochou krému a obalíme v drobečkách z odříznutých krajů. Necháme vychladit a pak nakrájíme na řezy.