Medové perníčky ze žitné mouky

1 hodnocení

Perníčky ozdobíte nejen vánoční stůl, ale i vánoční stromeček. Aby změkly, dejte do dózy na uskladnění rozkrojené jablko.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

30 PORCE +

Těsto:

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    140 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    585 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    21,7 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    4,9 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme do mísy. Přisypeme cukr, perníkové koření, citronovou kůru a sodu. Přidáme med, vejce a sádlo. Vypracujeme hladké těsto a na noc ho uložíme do chladna proležet.
  2. Proleželé těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát silný asi 5 mm a formičkami z něj vykrájíme různé tvary.
  3. Perníčky rozložíme na vymazaný plech a vložíme do vyhřáté trouby. Při 190 °C je pečeme asi 15 minut.
  4. Z bílku, cukru a citronové šťávy utřeme lesklou hladkou polevu. Přendáme ji do cukrářského sáčku a vychladlé perníčky jí ozdobíme dle fantazie.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.

Minicheesecake

Odlehčený dezert, který vás osvěží.