Medová srdíčka

Připravte své lásce slepované sušenky od srdce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

30 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    248 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1038 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    31,7 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo s medem, moučkovým cukrem, skořicí, citronovou kůrou a vejci zahříváme, až se máslo rozpustí. Na vál prosijeme mouku a přidáme rozehřátou směs. Vypracujeme pevné těsto, které rozválíme na plát silný 4 mm a vykrájíme srdíčka.
  2. Srdíčka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. Po upečení je necháme vychladnout na kovové mřížce.
  3. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidáme rozdrcené piškoty namočené v rumu. Vše dobře promícháme.
  4. Polovinu srdíček potřeme náplní a slepíme je se zbylými srdíčky. Povrch namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout. Pak strany srdíček obalíme v mandlích. Povrch ozdobíme cukrovou polevou nebo cukrovým zdobením.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.

Mandlový mazanec s rozinkami v rumu

K Velikonocům mazanec prostě patří.