Ingredience
Postup
- Cizrnu propláchneme a necháme namočenou ve studené vodě přes noc. Rajčata na špičce nařízneme, ponoříme je krátce do vroucí vody, ochladíme a oloupeme. Pak je nasekáme nadrobno. Čočku důkladně propláchneme a necháme okapat.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opékáme asi 2 minuty. Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli a další dvě minuty opékáme.
- Přidáme nasekaná rajčata, namočenou cizrnu a čočku. Ochutíme kurkumou, skořicí, solí a pepřem. Přilijeme jeden litr vody, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání vaříme asi 40 minut.
- Přidáme oloupané šalotky a povaříme ještě 10 minut. Nakonec vložíme polévkové nudle a a za občasného promíchání uvaříme doměkka. Hustou polévku podáváme ozdobenou plátkem citronu a povrch posypeme skořicí.