Marocká harira

Ochutnejte specialitu marocké kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez doby namočení cizrny

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    653 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2733 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    59,0 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    31,7 g

    106 %

    106 %

  • Bílkoviny

    41,3 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    20,9 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu propláchneme a necháme namočenou ve studené vodě přes noc. Rajčata na špičce nařízneme, ponoříme je krátce do vroucí vody, ochladíme a oloupeme. Pak je nasekáme nadrobno. Čočku důkladně propláchneme a necháme okapat.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na kousky velké asi 1 cm. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm opékáme asi 2 minuty. Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli a další dvě minuty opékáme.
  3. Přidáme nasekaná rajčata, namočenou cizrnu a čočku. Ochutíme kurkumou, skořicí, solí a pepřem. Přilijeme jeden litr vody, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání vaříme asi 40 minut.
  4. Přidáme oloupané šalotky a povaříme ještě 10 minut. Nakonec vložíme polévkové nudle a a za občasného promíchání uvaříme doměkka. Hustou polévku podáváme ozdobenou plátkem citronu a povrch posypeme skořicí.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.