Mandlová roláda

Rolády jsou vděčné a efektní, hodí se ke každé příležitosti a také se dobře převáží, když chcete udělat radost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

16 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Na skořápky:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    318 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1330 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    24,5 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    2,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr s bílky ušleháme do pěny. Poté po jednom zašleháme žloutky. Nakonec vmícháme mouku, kůru a mandlový extrakt. Těsto nalijeme na plech (30x40 cm) vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Pak těsto i s papírem stáhneme z plechu, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
  2. Mascarpone vyšleháme se sýrem, cukrem a smetanou. Do 2/3 krému vmícháme nasekané mandle. Mandlovým krémem potřeme roládu, srolujeme ji a zabalíme do fólie.
  3. Necháme 2 hodiny odležet v lednici. Zbylým krémem naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou a také uložíme do chladničky. Skořápky umyjeme a sterilizujeme v troubě při 95 °C asi 25 minut. Necháme vychladnout a vymažeme olejem.
  4. Polevu rozehřejeme na vodní lázni a natřeme ji štětcem na vnitřek skořápek. Necháme zatuhnout a postup opakujeme. Poté ztuhlé skořápky sloupneme. Roládu dozdobíme krémem, skořápkami, marcipánovými vejci a čerstvou mátou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.