Mandlová roláda
Rolády jsou vděčné a efektní, hodí se ke každé příležitosti a také se dobře převáží, když chcete udělat radost.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 60 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
318 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1330 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
24,5 g
28 %
25 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
7,1 g
11 %
10 %
-
Tuky
21,2 g
33 %
30 %
-
nasycené
9,5 g
-
trans-mastné
2,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cukr s bílky ušleháme do pěny. Poté po jednom zašleháme žloutky. Nakonec vmícháme mouku, kůru a mandlový extrakt. Těsto nalijeme na plech (30x40 cm) vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Pak těsto i s papírem stáhneme z plechu, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
- Mascarpone vyšleháme se sýrem, cukrem a smetanou. Do 2/3 krému vmícháme nasekané mandle. Mandlovým krémem potřeme roládu, srolujeme ji a zabalíme do fólie.
- Necháme 2 hodiny odležet v lednici. Zbylým krémem naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou a také uložíme do chladničky. Skořápky umyjeme a sterilizujeme v troubě při 95 °C asi 25 minut. Necháme vychladnout a vymažeme olejem.
- Polevu rozehřejeme na vodní lázni a natřeme ji štětcem na vnitřek skořápek. Necháme zatuhnout a postup opakujeme. Poté ztuhlé skořápky sloupneme. Roládu dozdobíme krémem, skořápkami, marcipánovými vejci a čerstvou mátou.