Makrela na datlích

Mekrela je plná bílkovin i omega-3 mastných kyselin.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez doby bobtnání

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    561 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2345 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    77,6 g

    88 %

    78 %

  • Vláknina

    10,3 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    31,9 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    10,4 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    2,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Datle namočíme asi na hodinu do vody.
  2. Cibuli i česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a dáme do misky. Přidáme koření a trošku vody. Směs důkladně promícháme a necháme asi 15 minut odpočinout.
  3. Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Bříška naplníme cibulovou směsí a uzavřeme párátky.
  4. Nabobtnalé datle vypeckujeme a rozmixujeme (případně přidáme lžičku vody). Datlovým pyré potřeme z obou stran připravené ryby. Dáme je na vymaštěný plech a v troubě vyhřáté na 190° je pečeme asi 20 minut. Můžeme je podávat s arabským chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.