Ingredience
Postup
- Čočku propláchneme a necháme okapat. Nasypeme ji do kastrolu s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme a necháme okapat. Společně se scezenou cizrnou ji rozmixujeme najemno.
- Cibuli i česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme s vejcem k rozmixovaným luštěninám. Směs zahustíme moukou a ochutíme limetkovou šťávou, kmínem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou i koriandrem.
- Z hmoty vytvarujeme malé válečky. Každý z nich napíchneme na dřevěný špíz a kebaby opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova. (Případně je můžeme ještě dopéct v troubě.)
- Zeleninu očistíme a nakrájíme. Ochutíme ji zálivkou připravenou z oleje, octa a medu. Jogurt ochutíme nasekanou mátou, solí a pepřem. Dip podáváme ke kebabům a salátu.