Luštěninové kebaby

Pokud nejíte maso, tak si připravte kebab ze zeleniny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Salát:

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    582 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2435 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    49,6 g

    56 %

    50 %

  • Vláknina

    41,3 g

    138 %

    138 %

  • Bílkoviny

    32,1 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku propláchneme a necháme okapat. Nasypeme ji do kastrolu s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Pak ji scedíme a necháme okapat. Společně se scezenou cizrnou ji rozmixujeme najemno.
  2. Cibuli i česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme s vejcem k rozmixovaným luštěninám. Směs zahustíme moukou a ochutíme limetkovou šťávou, kmínem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou i koriandrem.
  3. Z hmoty vytvarujeme malé válečky. Každý z nich napíchneme na dřevěný špíz a kebaby opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova. (Případně je můžeme ještě dopéct v troubě.)
  4. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Ochutíme ji zálivkou připravenou z oleje, octa a medu. Jogurt ochutíme nasekanou mátou, solí a pepřem. Dip podáváme ke kebabům a salátu.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.