Losos na rozmarýnu a pomerančích

1 hodnocení

Jak nejlépe ochutit lososa? Vyzkoušejte kombinaci ryby s čerstvými bylinkami a citrusy. Pomeranče vám navodí sváteční atmosféru a vůně tymiánu dokonale provoní maso.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Filety lososa omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Dáme je do mísy, zalijeme vymačkanou šťávou ze 4 pomerančů a necháme marinovat 20 minut při pokojové teplotě.
  2. Snítky rozmarýnu opláchneme a necháme okapat. V pánvi na rozehřátém oleji lososa opečeme zprudka asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjmeme, dáme na talíř a uchováme v teple.
  3. Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu z marinování, přidáme med, polovinu másla a přivedeme k varu. Pak přilijeme škrob rozmíchaný ve 2 lžících studené vody a důkladně promícháme. Do omáčky přidáme najemno nasekané otrhané lístky rozmarýnu (nebo celé snítky, které před podáváním odstraníme), zbylý na plátky nakrájený omytý pomeranč a společně provaříme. Omáčku zjemníme zbylým máslem a dochutíme solí a pepřem.
  4. Nakonec do pánve vrátíme opečené filety a necháme prohřát. Dozdobíme čerstvým rozmarýnem a podáváme např. s čerstvým pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    410 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1717 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    17,0 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    34,4 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    22,4 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.