Lokše

Bramborové lokše se skvěle hodí k různým masům.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    672 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2810 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    67,2 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    31,5 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    30,3 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s moukou a solí. Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru cca 12 cm. Opečeme je v pánvi na troše rozehřátého sádla.
  2. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme překrájené zelí, dochutíme solí a cukrem a dusíme asi 20 minut doměkka.
  3. Uzené maso nakrájíme na plátky a ohřejeme v páře. Lokše naplníme kysaným zelím a podáváme s uzeným masem.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.