Lokše

Bramborové lokše se skvěle hodí k různým masům.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    672 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2810 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    67,2 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    31,5 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    30,3 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s moukou a solí. Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka o průměru cca 12 cm. Opečeme je v pánvi na troše rozehřátého sádla.
  2. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme překrájené zelí, dochutíme solí a cukrem a dusíme asi 20 minut doměkka.
  3. Uzené maso nakrájíme na plátky a ohřejeme v páře. Lokše naplníme kysaným zelím a podáváme s uzeným masem.
Autor:

Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.