Lokše plněné husími játry

Bramborové placky plněné restovanými husími játry jsou skutečnou slavnostní podzimní dobrotou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez chladnutí brambor

Ingredience

4 PORCE +

Na lokše:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1116 KCal

    51 %

    47 %

  • Energie

    4671 KJ

    51 %

    47 %

  • Sacharidy

    56,1 g

    64 %

    56 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    35,0 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    22,4 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme lokše. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Slijeme je, necháme zchladnout a oloupeme. Zcela vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přisypeme hladkou i hrubou mouku a důkladně propracujeme.
  2. Z těsta vytvoříme válečky, které nakrájíme na malé kousky. Ty pak na pomoučněném vále rozválíme na velmi tenké placky.
  3. Placky opékáme na rozpálené pánvi bez tuku asi 2 minuty. Ihned po upečení je potíráme sádlem a skládáme na sebe.
  4. Na náplň oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na měsíčky. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které obalíme v hladké mouce. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na větší kousky. Tymián opláchneme a otrháme lístky.
  5. V pánvi rozehřejeme sádlo, nasypeme do ní červenou cibuli a restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme játra a za stálého míchání je opékáme při mírné teplotě asi 8 minut.
  6. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nakrájenou jarní cibulku a lístky tymiánu.
  7. Lokše naplníme připravenou směsí a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.

Těstoviny zapečené s kapustou

Inspirujte se receptem na zajímavý oběd.