Ingredience
Postup
- Nejprve si připravíme lokše. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Slijeme je, necháme zchladnout a oloupeme. Zcela vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přisypeme hladkou i hrubou mouku a důkladně propracujeme.
- Z těsta vytvoříme válečky, které nakrájíme na malé kousky. Ty pak na pomoučněném vále rozválíme na velmi tenké placky.
- Placky opékáme na rozpálené pánvi bez tuku asi 2 minuty. Ihned po upečení je potíráme sádlem a skládáme na sebe.
- Na náplň oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na měsíčky. Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které obalíme v hladké mouce. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na větší kousky. Tymián opláchneme a otrháme lístky.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, nasypeme do ní červenou cibuli a restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme játra a za stálého míchání je opékáme při mírné teplotě asi 8 minut.
- Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nakrájenou jarní cibulku a lístky tymiánu.
- Lokše naplníme připravenou směsí a podáváme.