Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na krém:

Postup

  1. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, po částech zapracujeme vanilkový extrakt, olej a podmáslí. Nakonec přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí.
  2. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a vysypaných forem (průměr 18 cm) a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Korpusy vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
  3. Mascarpone prošleháme s moučkovým cukrem a levandulí. Přidáme smetanu, extrakt a asi 2 minuty šleháme na tuhý krém.
  4. Na první korpus naneseme část krému a přiklopíme druhým. Zbylým krémem potřeme celý dort, uhladíme a dáme do chladničky zatuhnout. Ozdobíme například sušenými květy.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    582 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2436 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    49,9 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    38,2 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.