Ingredience
Postup
- Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme dužninu. Smetanu dáme vařit, přidáme levandulové květy, cukr, dužninu a rozkrojený lusk. Povaříme asi 8 minut.
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak vodu slijeme a nabobtnalé plátky želatiny dáme do horké vanilkové smetany. Mícháme až se rozpustí a přecedíme.
- Necháme mírně vychladnout, přidáme jogurt a naplníme do připravených skleniček. Dáme do chladničky nejméně na šest hodin ztuhnout. Zmrazené borůvky vaříme s cukrem 5 minut.
- Ve vodě rozmícháme škrob, vlijeme k borůvkám a povaříme 2 minuty. Pak necháme vychladnout. Před podáváním ozdobíme borůvkovou omáčkou a levandulí.