Levandulová panna cotta s borůvkami

Levandule dodá tradičnímu italskému dezertu lahodné kouzlo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    450 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1884 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    33,6 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    8,7 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    30,8 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    19,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme dužninu. Smetanu dáme vařit, přidáme levandulové květy, cukr, dužninu a rozkrojený lusk. Povaříme asi 8 minut.
  2. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak vodu slijeme a nabobtnalé plátky želatiny dáme do horké vanilkové smetany. Mícháme až se rozpustí a přecedíme.
  3. Necháme mírně vychladnout, přidáme jogurt a naplníme do připravených skleniček. Dáme do chladničky nejméně na šest hodin ztuhnout. Zmrazené borůvky vaříme s cukrem 5 minut.
  4. Ve vodě rozmícháme škrob, vlijeme k borůvkám a povaříme 2 minuty. Pak necháme vychladnout. Před podáváním ozdobíme borůvkovou omáčkou a levandulí.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.