Lasagne s telecím masem a špenátem

nehodnoceno

Luxusní domácí lasagně, do kterých se zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 85 min

bez chladnutí omáčky

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Na omáčku:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1251 KCal

    57 %

    52 %

  • Energie

    5234 KJ

    57 %

    52 %

  • Sacharidy

    37,5 g

    43 %

    37 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    97,3 g

    154 %

    143 %

  • Tuky

    77,8 g

    120 %

    111 %

  • nasycené

    43,6 g

  • trans-mastné

    1,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na náplň oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na rozehřátém másle. Po 5 minutách přidáme maso, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a společně restujeme dohněda. Nakonec přidáme špenát, necháme ho zavadnout a dáme stranou.
  2. Na omáčku oloupeme cibuli, česnek a nakrájíme je najemno. Orestujeme je na rozehřátém másle, přidáme sekaná rajčata, sůl, pepř a necháme vařit asi 10 minut. Omáčku necháme vychladnout, do studené směsi pak přilijeme mléko, přimícháme vejce a ponorným mixérem rozmixujeme.
  3. Misku na zapékání vymažeme máslem, položíme do ní vrstvu lasagní, pak přidáme 1 masové směsi, 1 omáčky, posypeme 1 nastrouhaných sýrů a položíme další plát těstoviny. Tak pokračujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstvou by mělo být maso, omáčka a sýr.
  4. Takto připravené lasagne pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut a hotové můžeme podávat.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.