Ingredience
Postup
- Na náplň oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na rozehřátém másle. Po 5 minutách přidáme maso, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a společně restujeme dohněda. Nakonec přidáme špenát, necháme ho zavadnout a dáme stranou.
- Na omáčku oloupeme cibuli, česnek a nakrájíme je najemno. Orestujeme je na rozehřátém másle, přidáme sekaná rajčata, sůl, pepř a necháme vařit asi 10 minut. Omáčku necháme vychladnout, do studené směsi pak přilijeme mléko, přimícháme vejce a ponorným mixérem rozmixujeme.
- Misku na zapékání vymažeme máslem, položíme do ní vrstvu lasagní, pak přidáme 1 masové směsi, 1 omáčky, posypeme 1 nastrouhaných sýrů a položíme další plát těstoviny. Tak pokračujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstvou by mělo být maso, omáčka a sýr.
- Takto připravené lasagne pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut a hotové můžeme podávat.