Ingredience
Postup
- Z droždí, lžičky cukru, trošky vlažného mléka a mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou mouku prosijeme. Přidáme zbylý cukr, sůl, muškátový oříšek, kvásek, vejce, zchladlé rozpuštěné máslo a zbylé mléko. Zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a za stálého míchání ho necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme tvaroh.
- Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a podélně ho rozřízneme na polovinu. Na oba pruhy naneseme pudinkovou náplň. Delší okraje těsta přeložíme přes náplň a z pruhů vymodelujeme prameny, které vzájemně propleteme. Konce copu spojíme.
- Věnec vložíme do vymazané a vysypané kulaté formy a necháme ho nakynout. Pak ho potřeme vajíčkem a dáme do předehřáté trouby. Asi 5 minut ho necháme zapéct při 190 °C, pak ho při 160 °C dopékáme asi 40 minut.