Kynutý věnec s pudinkovou náplní

V teplých dnech se kynuté těsto daří úplně samo. Využijte toho a upečte rodině ke kávě nadýchaný věnec plněný pudinkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez kynutí a chladnutí

Ingredience

16 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    157 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    657 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, lžičky cukru, trošky vlažného mléka a mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbylou mouku prosijeme. Přidáme zbylý cukr, sůl, muškátový oříšek, kvásek, vejce, zchladlé rozpuštěné máslo a zbylé mléko. Zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a za stálého míchání ho necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme tvaroh.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a podélně ho rozřízneme na polovinu. Na oba pruhy naneseme pudinkovou náplň. Delší okraje těsta přeložíme přes náplň a z pruhů vymodelujeme prameny, které vzájemně propleteme. Konce copu spojíme.
  4. Věnec vložíme do vymazané a vysypané kulaté formy a necháme ho nakynout. Pak ho potřeme vajíčkem a dáme do předehřáté trouby. Asi 5 minut ho necháme zapéct při 190 °C, pak ho při 160 °C dopékáme asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.