Květákový mozeček s klobásou
Jednoduchá a moc dobrá večeře, to je mozeček z květáku. Pokud vynecháte ostrou chilli papričku, můžete ho podávat i dětem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
493 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2061 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
11,1 g
13 %
11 %
-
Vláknina
6,0 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
32,0 g
51 %
47 %
-
Tuky
34,7 g
53 %
50 %
-
nasycené
10,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olej a připravenou cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a společně opékáme pozvolna asi 3 minuty.
- Potom přimícháme nahrubo pokrájený květák, oloupaný česnek utřený se solí, citronovou kůru a na kroužky pokrájenou očištěnou chilli papričku. Společně prohřejeme.
- Vejce rozklepneme do mísy, pomocí metly rozšleháme a vlijeme ke květákové směsi v pánvi. Přisypeme najemno nasekanou opláchnutou petrželku a společně mícháme, až začnou vejce tuhnout.
- Pak přidáme na malé kousky nakrájenou mozzarellu a mícháme, až se všechna vejce srazí. Nakonec květákový mozeček podle chuti přisolíme a opepříme.
- Podáváme například s vařenými brambory.