Květákový mozeček s klobásou

Jednoduchá a moc dobrá večeře, to je mozeček z květáku. Pokud vynecháte ostrou chilli papričku, můžete ho podávat i dětem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2061 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    11,1 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    32,0 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    34,7 g

    53 %

    50 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olej a připravenou cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a společně opékáme pozvolna asi 3 minuty.
  2. Potom přimícháme nahrubo pokrájený květák, oloupaný česnek utřený se solí, citronovou kůru a na kroužky pokrájenou očištěnou chilli papričku. Společně prohřejeme.
  3. Vejce rozklepneme do mísy, pomocí metly rozšleháme a vlijeme ke květákové směsi v pánvi. Přisypeme najemno nasekanou opláchnutou petrželku a společně mícháme, až začnou vejce tuhnout.
  4. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou mozzarellu a mícháme, až se všechna vejce srazí. Nakonec květákový mozeček podle chuti přisolíme a opepříme.
  5. Podáváme například s vařenými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.