Květákový mozeček s klobásou

Jednoduchá a moc dobrá večeře, to je mozeček z květáku. Pokud vynecháte ostrou chilli papričku, můžete ho podávat i dětem.

Obtížnost

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. V pánvi rozpálíme olej a připravenou cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a společně opékáme pozvolna asi 3 minuty.
  2. Potom přimícháme nahrubo pokrájený květák, oloupaný česnek utřený se solí, citronovou kůru a na kroužky pokrájenou očištěnou chilli papričku. Společně prohřejeme.
  3. Vejce rozklepneme do mísy, pomocí metly rozšleháme a vlijeme ke květákové směsi v pánvi. Přisypeme najemno nasekanou opláchnutou petrželku a společně mícháme, až začnou vejce tuhnout.
  4. Pak přidáme na malé kousky nakrájenou mozzarellu a mícháme, až se všechna vejce srazí. Nakonec květákový mozeček podle chuti přisolíme a opepříme.
  5. Podáváme například s vařenými brambory.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2061 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    11,1 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    32,0 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    34,7 g

    53 %

    50 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.