Květákový krém s restovanými žampiony

Vylepšete květákovou polévku čerstvými žampiony.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    378 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1581 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    23,2 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    11 %

  • Tuky

    27,7 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Brambory s jednou cibulí oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  2. Květák vložíme do hrnce s osolenou vodou a asi 5 minut ho povaříme. Vodu slijeme a květák zalijeme vývarem. Přidáme brambory s cibulí. Vše uvaříme doměkka.
  3. Polévku odstavíme a rozmixujeme. Zahustíme ji smetanou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
  4. Chléb nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova. Oloupanou zbylou cibuli a očistěné žampiony nakrájíme na plátky. Vše orestujeme na olivovém oleji. Polévku rozdělíme do talířů. Každou porci doplníme restovanými žampiony a chlebovými krutónky a posypeme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.

Polévka z mletého masa

Rychlá polévka, ideální pro děti.