Ingredience
Postup
- Pokud nemáme naložené citrony, připravíme si je předem. Citrony důkladně omyjeme, dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň do druhého dne odležet.
- Pak je od špičky nařízneme na čtvrtky, důkladně osolíme hrubou solí a naskládáme do sklenice. Zasypeme je zbylou solí, sklenici uzavřeme a vložíme do chladničky. Necháme asi 3 týdny marinovat.
- Kuře očistíme, rozporcujeme na 8 dílů a naskládáme do tajinu nebo velké pánve. Česnek, čerstvý zázvor a kůru z citronu nasekáme nadrobno a nasypeme na kuře. Přidáme skořici, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
- Pak kuře přelijeme olejem a rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme. Na prudkém ohni ho opečeme dozlatova. Během pečení kuře obracíme. Opečené kuře dáme stranou na talíř.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a koriandr nasekáme a vložíme do tajinu. Krátce osmahneme a vložíme zpět opečené kuře. Přidáme špetku šafránu a zalijeme vodou nebo vývarem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi 30 minut. Podle potřeby podléváme. Nakonec přidáme nakrájené citrony a celé olivy a ještě krátce podusíme. Vhodnou přílohou je kuskus nebo pita chléb.