Ingredience
Postup
- V nádobě na tajin nebo v hluboké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Opečené vyjmeme, osolíme a opepříme.
- Do tajinu přidáme nadrobno nasekanou cibuli, česnek, šafrán a jemně nastrouhaný zázvor. Necháme zpěnit, vrátíme kousky kuřete, zamícháme a podlijeme vývarem tak, aby kuře bylo ponořené. Zakryjeme a necháme 30 minut dusit.
- Naložené citrony nakrájíme na větší kousky. Papriky, cibulky a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Citrony, zeleninu i brambory přidáme masu, promícháme, podlijeme podle potřeby vývarem a společně dusíme přibližně dalších 30 minut.
- Jakmile jsou maso i brambory měkké, přidáme vypeckované pokrájené olivy a koriandr. Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s chlebem.
- Jak připravit naložené citrony? Citrony dobře omyjeme a drhnutím solí očistíme kůru. Vložíme je do mísy nebo vysoké sklenice a zasypeme minimálně na 12 hodin solí. Pak je vyjmeme, omyjeme, vložíme zpět do nádoby, opět zasypeme solí a zalijeme studenou vodou, aby byly potopené. Do vody přidáme 10 lžic octa, aby citrony nečernaly, bobkové listy a olej. Necháme uležet jeden týden v pokojové teplotě a pak postupně používáme.