Kuřecí maso s omáčkou

Omáčka z pečených paprik je skvělá právě s kuřecím masem. Místo bulguru můžete k pokrmu podávat třeba dušenou rýži.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2143 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    55,5 g

    63 %

    56 %

  • Vláknina

    8,2 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    47,6 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celé omyté papriky pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 20 minut, poté je vyndáme, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme je na 15 minut zapařit. Poté je oloupeme a vyndáme semínka.
  2. Třetinu paprik nakrájíme na kousky a zbylé propasírujeme přes cedník. K propasírovaným paprikám přidáme chilli pastu, vývar a lístky tymiánu. Společně povaříme 10 minut, přidáme na kousky nakrájené papriky, osolíme a znovu pár minut povaříme.
  3. Osolené maso orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, vložíme ho do omáčky a na mírném ohni provaříme ještě asi 5 minut.
  4. Hotové maso s omáčkou podáváme například s bulgurem.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.