Kuřecí křidélka v pikantní marinádě
Dobrá marináda je základem každého úspěšného grilování.
Vaření 50 min
bez doby marinování
Postup
- Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme ocet, sůl a přivedeme k varu. Křidélka opláchneme a vložíme do kastrolu. Zvolna je vaříme asi 5 minut. Poté je odstavíme a necháme asi 3 minuty dojít. Křidélka vyjmeme a necháme oschnout.
- Česnek oloupeme a utřeme se solí. Chilli papričku oloupeme a nasekáme nadrobno. Zázvor oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu.
- V míse smícháme česnek s papričkou, šťávou ze zázvoru i pomeranče, medem, protlakem, pepřem a olejem. Do mísy vložíme křidélka a v marinádě je obalíme. Necháme je v chladu aspoň 4 hodiny marinovat.
- Poté křídla po 4 kusech zabalíme do alobalu a grilujeme je při střední teplotě asi 20 minut. Podáváme je s míchaným salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1594 KCal
72 %
66 %
-
Energie
6670 KJ
72 %
66 %
-
Sacharidy
9,1 g
10 %
9 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
131,1 g
208 %
193 %
-
Tuky
116,2 g
179 %
166 %
-
nasycené
32,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA