Krůtí plátky zapečené s brokolicí a sýrem

Jednoduchý recept, který stačí dát do trouby.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    495 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2071 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    10,2 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    42,4 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    29,9 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    13,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Karotku, květák a brokolici očistíme a rozkrájíme na větší kusy. Připravenou zeleninu blanžírujeme 5 minut v mírně se vařící osolené vodě. Poté ji propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Krůtí prsa nakrájíme na malé medailonky (asi 8 až 12 kousků), lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Potom je zlehka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
  3. Maso navrstvíme do zapékací nádoby střídavě se změklou zeleninou. Smetanu rozmícháme s vejci a jednou lžící nastrouhaného parmazánu. Směsí zalijeme krůtí maso se zeleninou a dáme zapéct na 25 minut do trouby. Asi 5 minut před dopečením poklademe pokrm plátky anglické slaniny a posypeme zbytkem parmazánem. Slanina musí být křupavá a roztavený sýr mírně nazlátlý.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.