Ingredience
Postup
- Karotku, květák a brokolici očistíme a rozkrájíme na větší kusy. Připravenou zeleninu blanžírujeme 5 minut v mírně se vařící osolené vodě. Poté ji propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Krůtí prsa nakrájíme na malé medailonky (asi 8 až 12 kousků), lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Potom je zlehka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
- Maso navrstvíme do zapékací nádoby střídavě se změklou zeleninou. Smetanu rozmícháme s vejci a jednou lžící nastrouhaného parmazánu. Směsí zalijeme krůtí maso se zeleninou a dáme zapéct na 25 minut do trouby. Asi 5 minut před dopečením poklademe pokrm plátky anglické slaniny a posypeme zbytkem parmazánem. Slanina musí být křupavá a roztavený sýr mírně nazlátlý.