Krůtí kari s hlívou a chřestem
Uvařte si podle našeho receptu skvělý oběd.
Vaření 45 min
bez marinování
Postup
- Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky a oleje (minimálně na tři hodiny). Olej vlijeme do velké wok pánve nebo do kastrolu se silným dnem a necháme rozpálit.
- Krůtí maso opečeme ze všech stran (asi 5 minut), vyjmeme ho a uložíme na teplé místo. Pak v pánvi orestujeme cuketu a hlívu nakrájené na větší kousky.
- Společně restujeme asi 5 minut. Potom vmícháme kari pastu a vše zalijeme kokosovým mlékem. Odřízneme dřevnaté konce chřestu, popřípadě oloupeme a nakrájíme na špalíky.
- Chřest vmícháme do směsi a dusíme asi 5 minut. Potom přidáme maso, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme ozdobené chilli papričkou, čerstvým koriandrem a s jasmínovou rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
359 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1503 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
8,4 g
10 %
8 %
-
Vláknina
3,6 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
27,3 g
43 %
40 %
-
Tuky
23,1 g
36 %
33 %
-
nasycené
15,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...