Krupicová kaše
Milovali jsme ji jako děti, ale krupicová kaše nám může osladit den hned na jeho začátku i v dospělosti. Zkuste ji posypat ořechy a osladit javorovým sirupem, je to velká dobrota.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
781 KCal
35 %
33 %
-
Energie
3267 KJ
35 %
33 %
-
Sacharidy
70,9 g
81 %
71 %
-
Vláknina
4,3 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
16,2 g
26 %
24 %
-
Tuky
46,8 g
72 %
67 %
-
nasycené
20,8 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Polovinu ořechů rozmixujeme najemno a druhou namočíme do 50 ml javorového sirupu.
- Mléko osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání do něj pozvolna přisypeme krupičku. Kaši mícháme do zhoustnutí. Na velmi mírném plameni ji necháme za stálého míchání asi 5 minut povařit. Těsně před koncem ji osladíme zbylými 60 ml javorového sirupu a zjemníme máslem.
- Kaši rozdělíme do talířů, posypeme mletými ořechy, poklademe ořechy s javorovým sirupem a posypeme strouhanou čokoládou.