Krupicová kaše

Milovali jsme ji jako děti, ale krupicová kaše nám může osladit den hned na jeho začátku i v dospělosti. Zkuste ji posypat ořechy a osladit javorovým sirupem, je to velká dobrota.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    781 KCal

    35 %

    33 %

  • Energie

    3267 KJ

    35 %

    33 %

  • Sacharidy

    70,9 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    16,2 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    46,8 g

    72 %

    67 %

  • nasycené

    20,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Polovinu ořechů rozmixujeme najemno a druhou namočíme do 50 ml javorového sirupu.
  2. Mléko osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání do něj pozvolna přisypeme krupičku. Kaši mícháme do zhoustnutí. Na velmi mírném plameni ji necháme za stálého míchání asi 5 minut povařit. Těsně před koncem ji osladíme zbylými 60 ml javorového sirupu a zjemníme máslem.
  3. Kaši rozdělíme do talířů, posypeme mletými ořechy, poklademe ořechy s javorovým sirupem a posypeme strouhanou čokoládou.
Autor:

Podobné recepty

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.

Ztracená vejce se špenátem

Vydatná snídaně, která vás zasytí na delší dobu.

Sýrová omeleta plněná špenátem

Nastartujte ráno vydatnou snídaní.

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.