Křupavé rolky z bílé ředkve

1 hodnocení

Skvělý předkrm na jakoukoliv oslavu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    152 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    635 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    12,2 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou ředkev nakrájíme na stejně velké a tenké plátky. V misce smícháme zázvorovou šťávu, ocet, med a dáme do směsi plátky marinovat.
  2. Hrášek povaříme pár minut doměkka, poté zchladíme ve studené vodě, vložíme do mixéru, přidáme česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujeme a dosolíme podle potřeby. Sezam opražíme nasucho na pánvi a odložíme stranou.
  3. Plátky ředkve vyndáme z marinády, každý plátek potřeme hráškovým pyré, posypeme sezamem, zarolujeme a zajistíme párátkem. Rolky posypeme zbytkem sezamu a ozdobíme hráškovými výhonky.
Autor:

Podobné recepty

Smažené cuketové květy

Cuketa trochu jinak.

Slaný švýcarský koláč

Na tomto slaném švýcarském koláči si pochutnáte.

Nakládané papriky s hříbky

S domácími nakládanými paprikami sklidíte úspěch.

Nakládané papriky plněné zelím

Udělejte si domácí nakládané papriky se zelím.

Slaný cheesecake s oříšky

Vyzkoušejte cheesecake naslano.